Hemelvaartweekend 2024

Hemelvaartweekend 2015 - Me, myself and I

Me, Myself and I, I, Myself and Me, of in welke volgorde het thema wel niet voorbij kwam dit hele weekend. En juist zo’n thema op een weekend waar het totaal niet om Me, Myself and I draait. Waar we gezellig met ze alle een geweldig weekend hebben en het juist in het teken staat van gezelligheid met elkaar en nieuwe mensen leren kennen. Niet alleen je eigen naam maar ook de namen van ieder ander uit je hoofd leren. Dit vind ik persoonlijk altijd een erg leuke uitdaging van het weekend.

Wat gelukkig scheelt is dat dit de tweede keer was dat ik mee ging op Hemelvaartweekend. Hierdoor weet je al wel wat namen van het jaar ervoor.

Ja ja de tweede keer mee dat betekent dat ik vergelijk materiaal heb met een vorig jaar. En het was dit jaar gewoon weer even leuk en even top georganiseerd. We mogen het weekend met een leuk kennismakingsspel waarin we ons voor moesten stellen aan de anderen. Tijdens dit voorstellen moesten we een leugen vertellen en deze leugen moest er door de ander uitgehaald worden.

Voor de rest hebben we nog een spel gedaan in de stad, waarbij we bij de ene persoon een bakje water over ons hoofd door moesten geven over ons hoofd en bij de ander watjes via onze neuzen die ingesmeerd waren met vaseline, een erg leuke middag dus. Naast dit hebben we natuurlijk ook nog gezeild, een bosspel gedaan en een thema-avond gehad

Maar naast al dat leuke en gezellige wordt natuurlijk ook nog serieus ingegaan op het thema. We hebben twee mooie kerkdiensten gehad over het thema en op de discussie avond gingen we in groepen in verschillende tijdschriften opzoek naar sociale en juist egoïstische dingen. Zodra we wat gevonden hadden konden we het hier met elkaar over hebben. En wat werd het toch duidelijk dat er veel egoïstische dingen worden geschreven in tijdschriften, maar gelukkig werden ook veel mooie en sociale dingen gevonden.

Tiana Schipper